Castelulul Dracula interior - o incursiune fascinantă în istorie și legende!

Interiorul Castelului lui Dracula te va introduce într-o lume fascinantă în care legendele se întrepătrund cu istoria. Castelul Dracula este cunoscut nu doar pentru istoria care a inspirat numeroase povești și filme, ci și pentru arhitectura sa impunătoare.

Acum își deschide porțile pentru a-ți dezvălui secrete păstrate timp de secole și o perspectivă unică asupra vieții voievodale. Prin intermediul unei experiențe unice în interiorul castelului, vei afla lucruri interesante despre viața voievodală, arte și tradiții.

Castelul Dracula – descriere interior

Castelul Dracula este un loc unde fiecare încăpere, fiecare colț, păstrează o poveste, un ecou al trecutului. Interiorul castelului este împărțit pe trei niveluri majore, fiecare etaj dezvăluind o parte din viața și din timpurile voievodului Vlad Țepeș. Cu o suprafață totală de aproximativ 850 de metri pătrați, castelul reușește să combine mitul cu realitatea istorică, oferind vizitatorilor o experiență culturală de neuitat.

Castelulul Dracula interior

Te invităm să ni te alături pentru un tur ghidat inedit în interiorul Castelului Dracula!

Castelulul Dracula interior

Castelul Dracula parter

La parterul castelului, vizitatorii sunt întâmpinați de un mic lobby care introduce vizitatorii în misterul ce urmează să fie dezvăluit. Odată ce ai pășit pragul acestei camere, vei descoperi o sală de proiecție unde pot fi vizionate filme despre viața legendarului domnitor, materiale puse la dispoziție de Asociația Manifest pentru Patrimoniu. Tot aici se află și un magazin de suveniruri, locul perfect pentru a achiziționa daruri pentru cei de acasă.

Te invităm să ni te alături pentru un tur ghidat inedit în interiorul Castelului Dracula!

Castelul Dracula etaj 1

Primul etaj al castelului este dedicat artei și istoriei. Aici este amplasată o expoziție semnată de renumitul pictor și sculptor Valentin Tănase, care include picturi ce aduc în prim plan momente semnificative din viața voievodului. De asemenea, acest etaj găzduiește o zonă în care sunt expuse obiecte personale ale domnitorului și un impresionant bust în mărime naturală, detalii care aduc istoria mai aproape de inimile vizitatorilor.

Castelul Dracula etaj 2

Continuând călătoria ta prin Castelul Dracula, vei ajunge la al doilea etaj care îți va oferi o perspectivă mai intimă asupra vieții de la curtea domnească. Aici, printr-un decor impresionant reconstituit, te vei regăsi în mijlocul vieții curții, printre domni, domnițe, boieri și oșteni. Fiecare colț al acestui etaj a fost meticulos aranjat pentru a oferi o imagine cât mai fidelă a timpurilor respective.

Castelul Dracula etaj 3

Ultimul nivel al castelului este rezervat pentru sala tronului, unde te vei simți parte din istoria voievodului Vlad Țepeș. Aici, figurile în mărime naturală ale boierilor, domnițelor, oștenilor și solilor turci îți vor spune povești despre curaj, onoare și sacrificiu. Ascultând povestea solilor turci, vei avea ocazia să înțelegi mai bine contextul istoric și importanța strategică a domniei lui Vlad Țepeș.

Te invităm să ni te alături pentru un tur ghidat inedit în interiorul Castelului Dracula!

Te așteptăm la Castelul lui Dracula pentru un tur ghidat în interior!

Aventura în interiorul Castelului Dracula este o oportunitate unică de a călători înapoi în timp, într-o epocă de legende și mistere. De la parter până în sala tronului, fiecare pas este o descoperire, fiecare încăpere îți va dezvălui un nou capitol din istoria fascinantă a României.

Nu rata șansa de a explora acest monument istoric plin de povești captivante. Pentru grupuri mai mari de 30 de persoane, te rugăm să ne suni la 0745473381 pentru a rezerva un tur ghidat în interiorul Castelului Dracula. Descoperă misterul, istoria și legendele care învăluie acest loc emblematic. Te așteptăm cu povești fascinante!

Castelulul Dracula interior